Kontakta oss
Event Nyhet Seminarium

Seminarium: Tuffa tider för studenter – eller?

Vid frukostseminariet torsdagen den 26 oktober presenterade Demoskops Pelle Ahlin Olofsson och Mecenats Daniel Karlsson ett helt nytt gemensamt projekt – UngInsikt.

Demoskop och Mecenat har under de senaste månaderna byggt upp en undersökningspanel och idag var det dags att presentera resultaten från den första temarapporten.

Frågan som startade projektet var ”Hur fångar vi ungas uppmärksamhet tillräckligt länge för att de ska svara på undersökningar?” Det ledde till ett tätt samarbete där Mecenats unika position hos de unga i Sverige och Demoskops expertis i panelhantering och undersökningskompetens slogs ihop för att skapa en helt ny och unik onlinepanel – Framtidspanelen.

Framtidspanelen har i dagsläget ca 7000 medlemmar och den växer för varje dag.

Medlemmarna rekryteras via Mecenats plattform, som är väletablerad och representerar hela Sveriges studenter.

Under seminariet tittade vi närmare på hur studenter ser på sin ekonomiska situation, hur det påverkar deras utbildningsval och vilka studenter det påverkar mest.

Vi visade några exempel på hur panelen kan användas och hur man ska tänka, för att bäst nå de unga vars röster man behöver höra.

Vill du veta mer kontakta Pelle Ahlin Olofsson

Om du inte hade möjlighet att närvara vid seminariet eller önskar att se presentationen i efterhand, kan du ladda ned den via länken nedan.


Ytterligare inom: Event

Visa alla inom: Event