Kontakta oss
Nyhet Varumärke Varumärke/kommunikation

Så tar du varumärket till nya höjder

Frukostseminarium: Så skapar du den rätta mediemixblandningen utifrån given budget

Antalet tillgängliga datakällor har närmast exploderat och det är mer utmanande än tidigare att förstå hur marknadsföringen och de olika mediekanalerna påverkar försäljningen.

Se framför dig att du kör en reklamkampanj för glass samtidigt som det är väldigt bra väder. Är det då reklamen som har ökat försäljningen av glass, eller är det vädret som står bakom ökningen? Hur påverkar de kontextuella drivkrafterna ditt varumärke?

Med försäljningsmodellering samlar vi data grundat på alla dessa faktorer och lägger in det i en datamodell – precis som klimatforskarna gör. Istället för att försöka förklara vad som påverkar temperaturen, försöker vi förklara vad som påverkar försäljningen. 

Men att enbart ha fokus på kampanjer som driver ökad försäljningsvolym på kort sikt brukar sällan vara positivt för varumärket på lång sikt. Det är viktigt att balansera kortsiktiga och långsiktiga marknadsinvesteringar för att stärka varumärket och säkra tillväxt över tid. 

Kom och lyssna på denna spännande föreläsning om hur du optimerar din mediemix och hittar balansen mellan säljfrämjande åtgärder och mer långsiktigt varumärkesbyggande. 

Du kan anmäla dig på länken här.

När?

Torsdag den 9 februari

Vi bjuder på frukost mellan 07:30 – 08:00

Seminariet startar 08:00 – 08:45

Var?

Mäster Samuelsgatan 17, 111 44 Stockholm

Medverkande:

HelenaBogardt2_1772

Helen Borgardt
Affärsområdeschef Marknad & Media
Demoskop

Henning2

Henning Tunsli
VD
Penetrace

web-erik_0616-2-1

Erik Berling
Senior konsult 
Demoskop


Ytterligare inom: Nyhet

Visa alla inom: Nyhet