Kontakta oss
AI Dataanalys Nyhet Publikationer Trender

AI och Stella

Textanalys, tidsserieanalys, grafik, storytelling, bildgenerering, frågeformulär, syntax, fokusgrupper, kvalitetskontroller… På Demoskop genomsyrar AI flera processer vi arbetar med. Stella är vårt egenutvecklade verktyg som är ett slutet system för att skydda kundinformation och data.

Teamet som utvecklat Stella har en bakgrund inom statistik, programmering, AI/Machine Learning och affärsutveckling. Som vägledning har vi en AI-policy som utgår från GDPR och Esomars branschetiska regler.

Stella är en mjukvarulösning som använder Microsoft Azures ChatGPT-4 Turbo och bildgenerering genom Dall-E. Funktionerna är anpassade för hur vi arbetar som analys- och undersökningsföretag. Det innebär konkret att vi kan söka i alla våra interna databaser, hitta mönster i data och skapa insikter som inte tidigare var möjligt. Vi kan använda Stella i hela undersökningsprocessen, från offertskrivande, till frågeformulär, syntax, urval, bearbeta data, integrera olika datakällor, hitta nya samband och mönster i ostrukturerade data, sammanfatta dokument och generera bilder. Med mera. Vi utvecklar Stella för att stärka vårt kvalitetsarbete, kunna säkerställa datans robusthet och arbeta med fraud detection till exempel.

Det som skiljer Stella från verktyg som Microsofts Copilot och andra GPT-4-applikationer är att vi kan anpassa Stella efter våra egna behov. Det innebär att Stella är ett agnostiskt system och kan snabbt anpassas och uppdateras utan att vänta på ändringar från externa källor som Microsoft. Om vi upptäcker en modell som bättre motsvarar Demoskops behov kan Stella arbeta med vilken språkmodell som helst, vilket möjliggör enkla byten till andra modeller från Google eller nya företag. Plattformsoberoendet innebär att Stella fungerar på vilket operativsystem som helst – Windows, Mac eller Linux – medan alla data är säkert lagrat hos oss.

I mitten av mars kommer vi att hålla ett webinarium om Stella och AI. Vill du veta mer? Håll utkik!

Vill du också komma igång? Vi hjälper gärna till. Kontaktpersoner: Karin Nelsson (karin.nelsson@demoskop.se) och Eva Lagercrantz (eva.lagercrantz@demoskop.se)


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/demoskop/public_html/demoskop.se/wp-content/themes/demoskop2023/template-parts/content.php on line 62

Ytterligare inom: AI

Visa alla inom: AI