Kontakta oss
Nyhet Samhälle och opinion

Politikerpanelen – Partiviljan på lokal nivå i Almedalen och digitalt

Uppdaterad

Efter två års uppehåll är vi åter på plats i Almedalen i Visby för att delta i samhällsdebatten. Som en del av vår aktivitet i Almedalen arrangerar vi seminariet Politikerpanelen som hålls i trädgården vid Biskopsvillorna tisdagen den 5 juli klockan 10.15-11.15. Seminariet riktar sig till alla som vill lära sig mer om kommunpolitikers prioriteringar, samarbeten över partigränsen och hur det samverkar med riksdagspolitiken.

Seminariet utgår från vår unika studie Politikerpanelen. Underlaget bygger på svar från över 3500 kommunpolitiker. De har svarat på frågor kopplade till ekonomi, prioriteringar, möjligheter att bedriva den egna politiken och att samarbeta med övriga partier. 


Angelica Cöster, senior analytiker på Demoskop, Anton Landehag och Pelle Ahlin Olofsson, seniora konsulter på Demoskop, målar upp och presenterar bilden av kommunal- och regionpolitiska prioriteringar och samarbeten. Sedan följer en paneldiskussion bestående av av Johan Martinsson, statsvetare och föreståndare på SOM-institutet, och Therez Almerfors, moderat kommunalråd i Uppsala kommun. 

Tid: Tisdagen den 5 juli, kl. 10.15-11.15
Var: Biskopsvillorna, Trädgården, Biskopsgatan 1, 621 55 Visby
Hur: På plats eller via livesändning, länk kommer inom kort!


Medverkande:

StatsvetareJohan Martinsson, statsvetare och föreståndare på SOM-institutet

Kommunpolitiker Therez Almerfors, moderat kommunalråd i Uppsala kommun. 

Angelica Cöster, senior analytiker på Demoskop

Pelle Ahlin Olofsson, senior konsult på Demoskop

Anton Landehag, senior konsult på Demoskop

För anmälan klicka här


Ytterligare inom: Nyhet

Visa alla inom: Nyhet