Kontakta oss
Nyhet Partiledarförtroende

Partiledarförtroende januari 2023

Anderssons förtroende ökar ytterligare

  • En klar majoritet av väljarna har förtroende för Magdalena Andersson
  • Bland övriga partiledare kan noteras en tydlig förtroendenedgång för V-ledaren Nooshi Dadgostar

Andersson har klart mest förtroende bland partiledarna i januari månads partiledarförtroende 2023. Hennes stöd har haft ett övertag under hela 2022 men gapet har nu utvidgats ytterligare med 3 procentenheter för januari 2023.

Annie Lööf som avgående partiledare, slutar på sin högsta förtroendesiffra sedan november 2018. Hon har sett en positiv förtroendetrend sedan i somras och ökar sitt förtroende med 2 procentenheter från föregående månad.

Dadgostar tappar i förtroende med 6 procentenheter för januari 2023, vilket står som stark kontrast mot en viss uppgång under föregående månad.

Ulf Kristersson och Ebba Busch ser ett visst fortsatt tapp för januari månad medan Åkesson har stabila siffror jämfört med föregående månad. Pehrson har sett en marginell förbättring för månaden men har ett stort förtroendetapp sedan toppnoteringen augusti 2022

partiledarförtroende januari 2023
partiledarförtroende januari 2023 2

Om undersökningen partiledarförtroende januari 2023

Undersökningen är gjord av Demoskop på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Iniziopanelen som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och äldre. Undersökningen omfattar 1666 intervjuer under perioden 27 december 2022 – 4 januari, 2023 och är genomförd som en webbundersökning.

Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregående val.

Frågan som ställdes var:

”Hur stort förtroende har du för …?”

Mycket stort förtroende

Ganska stort förtroende

Varken eller

Ganska litet förtroende

Mycket litet förtroende

Vet ej/Ej svar


Ytterligare inom: Nyhet

Visa alla inom: Nyhet