Kontakta oss
Nyhet Opinion & Politik

Lars Lyberg, Demoskop tilldelas postumt AAPORs innovationspris


 
Lars Lyberg, Demoskop tilldelas postumt innovationspriset. Priset delas ut för initiativet och etableringen av konferensen Big Data Meets Survey Science och delas med Lilli Japec, SCB och representanter för det internationella undersökningsföretaget RTI.
 
Lasse Lyberg, Demoskop, som nyligen avled, tilldelas innovationspriset vid branschorganisationen AAPORs årskonferens den 13 maj. AAPOR är den främsta internationella branschorganisationen för undersökare som arbetar med opinionsundersökningar, såväl kommersiellt som akademiskt. Priset delas ut för initiativet och etableringen av konferensen Big Data Meets Survey Science och ur motiveringen kan man läsa ”När vi möter de utmaningar och växande ineffektivitet och ökade kostnader för traditionella undersökningsmetoder, är det allt viktigare att hitta nya tekniker och effektiva alternativ för att skapa och administrera undersökningar.” Vidare ”För sin roll att foga samman nya och viktiga vägar för att upptäcka och utveckla undersökningsvetenskapen tillägnas initiativet Warren J Mitofsky Innovators Award.”
Priset delas tillsammans med medlemmarna i den grupp som utarbetat konferensen:
Lilli Japec, SCB
Paul Biemer, RTI International
Craig A. Hill, RTI International
Anthe Kirchner, RTI International
– Vi är mycket glada och väldigt stolta över att Lasse får ta emot priset. I en tid med så mycket data som skapar nya möjligheter till bättre undersökningar var det Lasses fasta övertygelse att ny kunskap uppstår när man samverkar. Den kulturen sitter också i väggarna hos oss på Demoskop, säger Karin Nelsson, vd Demoskop.
Läs gärna mer om AAPOR och hur vi på Demoskop arbetar med metod och kvalitetsarbete här
 
 
 


Ytterligare inom: Nyhet

Visa alla inom: Nyhet