Kontakta oss
Nyhet Samhälle och opinion

Johan Martinsson ny opinionschef på Demoskop

Demoskop anställer Johan Martinsson som ny opinionschef på Demoskop och stärker därmed ytterligare sin position som ledande företag inom opinionsanalys. Johan Martinsson är docent i statsvetenskap och arbetar idag som föreståndare för SOM-institutet vid Göteborgs universitet.

– Vi är glada och stolta över att Johan träder in i rollen som ny opinionschef hos oss. Han har djup kompetens inom väljarförståelse, opinionsutveckling och kvalitetsfrågor kopplat till statistiska undersökningar och surveymetodik. Johan kommer att kunna erbjuda omedelbart värde till många av våra uppdragsgivare, säger Karin Nelsson, vd för Demoskop.

– Det ska bli fantastiskt spännande att börja på Demoskop. Det är ett företag präglad av både kreativitet och hög kvalitet. Jag ser verkligen fram emot chansen att få använda mina kunskaper från svensk och internationell statsvetenskaplig forskning tillsammans med Demoskop, säger Johan Martinsson.

Demoskop erbjuder sedan 1989 undersökningar och avancerade analyser inom opinion, varumärke, kommunikation och affärs- och verksamhetsutveckling. Inför de två senaste riksdagsvalen 2018 och 2022 levererade Demoskop båda gångerna de mest träffsäkra väljarbarometrarna.

För mer information, kontakta:

Karin Nelssonkarin.nelsson@demoskop.se, 070-221 39 94
Johan Martinssonjohan.martinsson@pol.gu.se, 070-466 04 35


Ytterligare inom: Nyhet

Visa alla inom: Nyhet