Kontakta oss
Företagande Nyhet Privatekonomi

Företagarnas optimism tar fart inför senvåren

SEB:s och Demoskops Företagarindikator ökar med 10 enheter under senaste månaden, från 16 till 26 enheter, vilket visar på en fortsatt stigande optimism när företagare blickar mot de kommande tre månaderna. Det är första månaden sedan undersökning började i december 2020 som företagarna uppger att två av de tre  ekonomiska indikatorerna,  likviditet och arbetstid, hamnar i balans (0). Det är endast omsättningen som fortfarande är negativ (-4).

Den här månaden tar företagarnas optimism ny fart. Positiva nyheter kopplat till vaccinutrullningen, både i Sverige och internationellt, verkar nu få genomslag på deras syn de kommande månaderna. Hoppet om att samhället snart ska kunna återgå till mer normala förhållanden ökar förväntningarna om en efterlängtad medvind i orderböckerna säger SEB:s företagarekonom Américo Fernández.

Varje månad genomför Demoskop Företagarindikatorn för SEB. Den bygger på 600 intervjuer med enmansföretagare om bland annat deras syn på omsättning, likviditet, arbetstid och vilka förväntningar som finns på framtiden. Undersökningen genomfördes under perioden 16 – 27 april 2021.
Läs mer här och ladda ner rapporten här.  


Ytterligare inom: Företagande

Visa alla inom: Företagande