Kontakta oss
Nyhet Opinion & Politik Opinionsundersökningar

SvD inleder ett nytt samarbete med Demoskop och Aftonbladet

Svenska Dagbladet stärker sin politikbevakning genom ett nytt samarbete med Demoskop och Aftonbladet. ”Det här är ett initiativ som kommer ge våra läsare på nya insikter och analyser”, säger Erik Hedtjärn, tf redaktionschef.

Läs pressmeddelandet här

Svenska Dagbladets målsättning om att erbjuda läsarna och lyssnarna landets mest kvalificerade bevakning av svensk inrikespolitik fortsätter. Nu kliver SvD in i ett nytt samarbete med Demoskop. Hos opinionsföretaget återfinns bland annat Karin Nelsson som är en av landets mest erfarna opinionsmätare samt Johan Martinsson – ny opinionschef sedan 2023 och tidigare föreståndare för SOM-institutet och docent i statsvetenskap.

Det är få som sitter på lika djupa kunskaper om väljaropinionen som Johan Martinsson. Hans initierade analyser kommer lyfta vår journalistik ytterligare och hjälpa läsarna att förstå den politiska utvecklingen bättre, säger Erik Hedtjärn, tf redaktionschef.

Med Demoskops väljarbarometer stärker samtidigt SvD och Aftonbladet sitt samarbete inom Schibsted-koncernen ytterligare. 

Det är en del av Schibsted News Medias strategi att hela tiden söka nya samarbeten inom koncernen. Det här är ett sådant gyllene tillfälle. Jag är väldigt glad att vi får möjlighet att göra detta tillsammans med Aftonbladet, säger Erik Hedtjärn.

Utöver Demoskops väljarbarometer kommer SvD också publicera väljarnas viktigaste fråga, förtroendet för partiledarna och det sakpolitiska ägandet för SvD.

Demoskop erbjuder sedan 1989 marknads- och opinionsundersökningar. Inför de två senaste riksdagsvalen 2018 och 2022 levererade Demoskop de mest träffsäkra väljarbarometrarna. 

Vi är väldigt stolta över att kunna bredda samarbetet och kunna föra ut våra analyser av politik och samhällsutvecklingen, säger Karin Nelsson, vd för Demoskop.

– Jag ser verkligen fram emot att få möjligheten att tillämpa våra kunskaper från den akademiska forskningen om väljarbeteende och politisk opinion på den dagliga politiska utvecklingen även tillsammans med Svenska Dagbladet, säger Johan Martinsson, opinionschef på Demoskop.


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/demoskop/public_html/demoskop.se/wp-content/themes/demoskop2023/template-parts/content.php on line 62

Ytterligare inom: Nyhet

Visa alla inom: Nyhet