Råd till Gustav Fridolin från väljarna

Publicerat av
juli 2, 2015

Väljarna har historiskt haft ett stort förtroende för Gustav Fridolin, inte minst i jämförelse med språkrörskollegan Åsa Romson. Också bland de egna väljarna har Fridolin ett starkt stöd: nio av tio, 89%, har ett mycket eller ganska stort förtroende för honom, vilket är nästan lika stort som Jonas Sjöstedts och Stefan Löfvens hemmastöd.
De potentiella MP-väljarna, 9% av väljarkåren, har nästan lika stort förtroende för språkröret som de befintliga väljarna. Endast Jonas Sjösted har ett större förtroende bland sina potentiella väljare än Gustav Fridolin.
Demoskop Förtroende Gustav Fridolin
Miljöpartiets sympatisörer är tydligt fokuserade på miljöfrågan. Deras råd till Gustav Fridolin för att öka väljarstödet handlar i stor utsträckning om att han måste vara tydlig i dessa frågor och inte vika ner sig i regeringssamarbetet. Andra tror att ett fortsatt fokus på skolfrågorna kommer att öka stödet för partiet. Att förtroendet för Åsa Romson är lägre än för Gustav Fridolin märks även bland tipsen till honom. Flera råder honom att ta mer plats, på bekostnad av språkrörskollegan, medan andra helt enkelt tror att det skulle vara bäst om hon byttes ut.
Demoskop Tips till Gustav Fridolin
Läs hela undersökningen här.
Om undersökningen
Totalt genomfördes 1  530 intervjuer under perioden 22-26 juni 2015. Målgruppen var den svenska röstberättigade allmänheten och undersökningen gjordes i Demoskops OnlinePanel, telefonrekryterad baserat på ett slumpmässigt urval. Resultatet har vägts med avseende på parti, kön och ålder.
För mer information, kontakta Camilla Sandberg, camilla.sandberg@demoskop.se

Dela: