Peter Santesson chef för opinonsanalys på Demoskop

Publicerat av
september 20, 2013

En av Sveriges ledande analytiker inom politisk opinion och politiska reformprocesser, Peter Santesson, blir chef för opinionsanalys på Demoskop.
Peter Santesson, som på temat symbolpolitik disputerade i statsvetenskap i Lund 2003, har en bakgrund som universitetslektor, förläggare inom Studentlitteratur, forskare inom Ratio. Närmast kommer han från Timbro där han varit chef för förlagsverksamheten. Peter är en flitigt anlitad debattör och föredragshållare. Han har gett ut en rad publikationer och förekommer regelbundet som debattskribent i flera av de ledande dagstidningarna.
– Det ska bli väldigt roligt att börja arbeta med Peter, som är en av Sveriges mest drivna analytiker inom politik och opinionsbildning, säger Anders Lindholm, VD Demoskop. Peters skärpa och kreativitet tillsammans med Demoskops databaser och långa tradition inom väljar- och samhällsanalys blir en mycket stark kombination.
– Mitt nya uppdrag ger massor av spännande möjligheter, säger Peter Santesson. Svensk opinion och det politiska landskapet är under förändring, och Demoskop är en perfekt utsiktspunkt för att kunna följa, analysera och beskriva många av dessa samhällsförändringar och trender.
Peter börjar på Demoskop 14 oktober.

Dela: