Karin Nelsson ny vd för Demoskop

Publicerat av
september 16, 2019

Karin Nelsson blir ny VD för Demoskop, Sveriges vassaste och modernaste analysföretag inom opinion, varumärke och kommunikation. I uppdraget ligger att utveckla bolagets ledande position i branschen och stärka kunderbjudandena ytterligare.
– Karin Nelsson är rutinerad, kreativ och tydligt affärsdriven. Karin är rätt person för detta uppdrag och vi är mycket glada över att hon tackat ja till uppdraget, säger Bengt Ludvigsson, ordförande i Demoskop.
Karin Nelsson var tidigare VD för analysföretaget Inizio, som under sommaren gick samman med Demoskop.
– Det ska bli väldigt roligt att fortsätta denna resa. Vårt sammanslagna bolag kombinerar Demoskops beprövade metoder och expertis med Inizios innovativa sätt att mäta och analysera i en digital värld. Det ger oss en unik position med svårslagna kunderbjudanden. Det ska vi utveckla ännu mer, säger Karin Nelsson.
Karin Nelsson har en gedigen meritlista inom ledarskap, entreprenörskap och verksamhetsutveckling där undersökningsbranschen finns som en röd tråd, både i mindre startups och större internationella koncerner; Sifo, Gallup, Novus, Synovate (nuvarande Ipsos) och nu närmast Inizio.

Demoskop grundades för 30 år sedan och erbjuder undersökningar och avancerade analyser inom opinion, varumärkesbyggande, kommunikation och affärs- och verksamhetsutveckling. Under snart 30 år har Demoskop undersökt väljarnas sympatier i Väljarbarometern. Tillsammans med Inizio var Demoskop det företag som kom närmast resultatet i Riksdagsvalet 2018.

Inizio startades 2012 och har från start varit banbrytande i metodutveckling och analys av nya datakällor. En viktig del har varit Inizio-panelen med över 65 000 deltagare.

– Vi är ledande inom datavisualisering, cookiepaneler och skräddarsydda digitala paneler, så kallade insight communities. Vi jobbar mycket nära våra kunder och ser att det ger dem en affärsnytta som andra har svårt att ge. Det är en styrka vi nu ska bygga vidare på, säger Karin Nelsson.
För frågor, kontakta:
Karin Nelsson
070-221 39 94
karin.nelsson@demoskop.se

Bengt Ludvigsson
070-522 52 77
bengt.ludvigsson@kreab.com

Dela: