Artikel på SvD Brännpunkt om blocköverskridande samarbete

Publicerat av
juli 12, 2010

Demoskops konsult Per Nilsson har tillsammans med Peter Santesson-Wilson, forskare på Ratio, skrivit en debattartikel som publicerades på SvD Brännpunkt den 7 juli. Artikeln berör möjligheten för de två blocken att bilda regering och styra landet, i det fall att SD får en vågmästarroll.
Artikeln publicerades i samband med forskningsinstitutet Ratios seminarium i Almedalen där rapporten ”Vem ska regera med vem?” presenterades. Samtidigt stod det klart i de opinionssiffror som Demoskop har tagit fram i samarbete med Ratio, att det finns väsentliga skillnader mellan hur partiernas väljare ser på blocköverskridande samarbete.
1005 personer tillfrågades om deras inställning till att det parti man röstar på skulle samarbeta med det andra politiska blocket, om det blir så att det egna blocket förlorar valet. Resultatet pekar på stora och intressanta skillnader. Rödgröna väljare är väsentligt mer positiva till ett blocköverskridande samarbete än vad alliansväljare är. Och allra mest positiva till ett samarbete med Alliansen är Miljöpartiets väljare.
Hela artikeln finns att läsa här.

Dela: