Almedalsmätning: 7 av 10 har inte förtroende för MP:s ekonomiska politik

Publicerat av
juli 2, 2012
Inför Almedalsveckan har Demoskop intervjuat 2 235 personer om bilden av partiledarna och partierna. Varje dag publicerar vi en fråga som rör det parti vars partiledare talar på kvällen.
f
I dag är Miljöpartiets dag med Åsa Romson som talare. Efter en period med en mycket starkt medvind i opinionen har framgångarna kommit av sig. I den senaste väljarbarometern från Demoskop backade man 2,5 procentenheter till 7,7%.
f
Miljöfrågan är mindre i fokus i tidigare och Åsa Romson är alltjämt ett relativt oprövat kort. Hon måste tillsammans med Gustaf Fridolin och bygga förtroende även i andra frågor. I den ekonomiska politiken kan MP uppfattas som otydliga och man har att hantera balansgången mellan sympatisörer långt ut på vänsterkanten till dem som mer kan betecknas som allmänborgerliga. Partiet har inte övertygat utanför storstäderna. Riksdagens mest ungdomliga oppositionsparti står inför en del prövningar.
f
På frågan ”Har du förtroende för Miljöpartiets ekonomiska politik?” svarar 25% ”Ja” och hela 68% ”Nej”. Bland Miljöpartiets egna väljare svarar 85% ”Ja” och 6% ”Nej”. De som i övrigt ligger närmast är Vänsterpartiets sympatisörer där 44% har förtroende för MP:s ekonomiska politik. Bland alliansens sympatisörer är förtroendet för MP:s ekonomiska politik mycket lågt.
Har du förtroende för Miljöpartiets ekonomiska politik? Andel ”JA”
 
MP 85%
V 44%
S 33%
C 10%
FP 9%
M 7%
SD 6%
KD 2%
f
M, FP, C,KD: 7%
S, V,MP: 31%
f
Undersökningen är gjord i Demoskops telefonrekryterade internetpanel mellan den 26-29 juni 2012. Resultatet är vägt på kön, ålder och partisympatier
Dela: