Almedalsmätning: 6 av 10 väljare tror att Löfven skulle vara en bra representant för Sverige

Publicerat av
juli 7, 2012
Efter ett minst sagt turbulent år med Håkan Juholt tillträdde Stefan Löfven som socialdemokraternas ledare i januari i år. Han beskrivs bland annat som sympatisk och pragmatisk, och han uppfattas ha stor trovärdighet i jobbfrågan. Just förmågan att skapa förtroende har hittills varit hans bästa gren och han utmanar på allvar Fredrik Reinfeldt när det gäller att vara den mest förtroendeingivande politikern (se Demoskops förtroendemätning för juli).
f
Samtidigt är han alltjämt ett oprövat kort i rollen som partiledare och han har ännu presenterat ytterst lite konkreta politiska förslag. De riktigt stora prövningarna återstår för Löfven, och han mer än någon annan komemr att prövas, då han också är den enda realistiska statsministerkandidaten på oppositionssidan.
f
Mot bakgrund av det ställde vi frågan: ”Tror du att Stefan Löfven är en bra representant för Sverige i utlandet?” En knapp majoritet (56%) tror att Löfven är en bra representant. Bland alliansanhängarna gäller det för en av tre (32%), medan nio av tio (91%) socialdemokrater tror på honom i det avseendet.
Dela: