Fyra citat att ta med dig på din digitala resa

Publicerat av
oktober 15, 2018

Ingela Jerat heter jag och jag har varit talare och moderator på flera digitala konferenser både i Sverige och utomlands. Jag jobbar som Head of Digital på NCC och har under de tre senaste åren utvecklat ca 30 olika digitala sajter, tjänster och plattformar. I denna blogg vill jag dela med mig av några saker jag tagit med mig på min digitala resa.
 “Om det inte gör lite ont och om du inte är lite generad vid lansering – så lanserar du troligtvis för sent”
Jag håller helt med Telias innovationschef; om allt ska vara perfekt när du lanserar så kommer du förbruka all din tid, pengar och kraft innan lanseringen – vilket innebär att du inte har något kvar för att modifiera och fortsätta utveckla plattformen när den blivit lanserad. Jag tror på ständiga förbättringar – vi anpassar oss över tid när vi ser hur våra användare agerar och vilka behov som kommer från verksamheten. På NCC:s externa hemsidor och vårt intranät lanserar vi förbättringar och nya idéer varje månad. Det måste finnas utrymme för att kunna arbeta med ständig förbättring och anpassning.
 “Du har kortare tid än vad många människor tror – men du har mer tid än vad du själv tror.”
Jag hörde detta från Svenska Spels Social Media Manager och det är något jag tar med mig. När du jobbar i den digitala världen och saker förändras väldigt snabbt är det lätt att bli stressad och frustrerad. Men tänk på att många runt dig har inte kommit så långt i sina egna tankar. Eftersom du arbetar med detta har du ett försprång och mer tid än vad du tror – men mindre tid än vad de tror.
 “Du ska använda ett verktyg för vad det är bra till – du ska inte använda det för något som det inte är utvecklat för.”
Det här springer jag på ofta både internt och externt; någon som gillar ett verktyg så mycket att man vill använda det till allt! Försök inte förvandla ett digitalt verktyg till något som det inte var skapat för, använd verktyget för det som det är bäst på! Tänk också på vad verktyget kan göra för dig i jobbet inte hur du använder det privat.
“Sharing is caring”
Vet inte vem som sa detta – men jag använder detta uttryck väldigt ofta. Efter varje event som jag deltagit i som talare, moderator eller åhörare så får jag samma starka känsla; om du öppnar dig och delar med dig av dina erfarenheter så får du så mycket tillbaka. Man behöver inte vara så hemlig – det är bättre att dela med sig för då lär man sig alltid något nytt!
Följ mig gärna på Twitter och LinkedIn.

Dela: