COVID-19  – En vardag i det ovanliga.

Publicerat av
mars 23, 2020

Det är verkligen unika och skrämmande tider vi lever i just nu. COVID-19 härjar genom världen på ett sätt vi aldrig tidigare upplevt. Dödssiffrorna från Italien slutar aldrig att överraska eller förlama. Experter berättar på oändligt många sätt om hur omfattande och allvarlig situationen är. Regeringar världen runt letar desperat efter effektiva bromsningsmetoder. Armageddon dolt i en host!

Jag själv har varit nonchalant en längre period och mest trott att det är mediabranschen som har fått något nytt och spännande att skriva om. Inte nu längre! Nu är jag med i matchen! Nu tittar jag på varje person som om de var en tickande bomb. Ett besök till närmaste affär blir som ett dataspel… klarar vi oss till nästa ”level” utan att bli smittade?

Livet påminns om en Hollywood Blockbuster. Något i stil med en Zombie invasion. Denna gång har jag och mina närmaste (och ja, hela Sverige) huvudrollen. Ett liv där toalettpapper och pasta är värt mer än kärleken för våra medmänniskor.

Denna vecka skulle vi handla på en stor supermarknad. Min 5 åriga son skulle följa med. Handskar tänkte vi! Vi håller avstånd. Minst 2 meter. Det blir bra! Social spacing är det nya ”buzz word”! Bra, nu har vi varit duktiga föräldrar. Titta ner kärlesfullt på min son som slickar på handtaget till kundvagnen. OK, man kan inte tänka på allt tydligen.

Ni vet hur mycket jag älskar bullet points så här kommer några:

  • Solidariska applåder till vårdspersonalen från våra balkonger Europa runt.
  • Mina grannar som skickar ut meddelande på Facebook och erbjuder att åka till affären åt de äldre.
  • Digitala verktyg som gör arbetet hemifrån väldigt smidigt (Jag säger bara ”Microsoft Teams”!).
  • Digital fika med mina arbetskollegor (så länge man inte försöker med digitala bullar!).
  • Lunchpromenader med min fru.
  • Utegym (nu när mitt vanliga gym har stängt).

Ja även nu, i dessa mörka tider, finns det ljus!

Ljus i våra familjer.
Ljus i våra kollegor.
Ljus i samhället.

Jag tuffar på här på hemmkontoret med min fru i rummet bredvid. Digitala möten med våra kunder. Intervjuerna blir insamlade. Analyserna och tabellerna skapas. Rapporterna levereras. Jobbet blir gjort, precis som vanligt!

richard

Bunkra inte och ta hand om er och de ni älskar.  Och just det, slicka inte på kundvagnar!

Dela: